Podium

Home / Podium

Podium

Begin 2023 begon ik een opleiding storytelling in Brugge. De groep vertellers die wekelijks samenkwam, groeide tot een hechte groep. Die groep kreeg de kans om in het najaar van 2023 op te treden in het concertgebouw in Brugge, in het kader van het project birth/re-birth. Vijf van ons hadden een eigen verhaal over een gebeurtenis die ons leven ingrijpend had veranderd. Eigen verhalen over het wroeten door duistere krachten en emoties, durven kijken, gaandeweg aanvaarden dat die ingrijpende gebeurtenissen ons leven in een welbepaalde richting heeft gestuurd. Dat het leven zoals het had kunnen zijn, niet meer is. Verhalen over rouw, veerkracht, wederopstanding en poging tot zingeving.

Twee zaken hebben gemaakt dat ik de kracht gevonden heb om tot mijn re-birth story te komen. Eerst en vooral waren er mijn mede-verhalenvertellers die met open-mind mijn worsteling doorheen mijn verhaal ver-dragen hebben. Zij zijn getuige van mijn evolutie en van mijn verhaal. Hen ben ik voor altijd dankbaar. Ten tweede heb ik tussen 2019 en 2022 gewerkt aan een boek dat er niet gekomen is. Wel heeft het de integratie van mijn traumata in die mate vooruitgeholpen dat ik klaar was voor een volgende stap. Een volgende stap in het doorbreken van mijn zwijgplicht, in het toewerken naar bestaansrecht. Naar mijn re-birth.

Hieronder vind je de geschreven neerslag van mijn (tegen alle stervensangst in – volgens de aanwezigen – bevlogen) optreden. Ik heb mijn kans, mijn moment gegrepen… En enkele foto’s. Het event ging door in forum 6 van het concertgebouw. Een ruimte met uitzicht over de stad.

(klik om het volledig te lezen)